Ylipelto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylipelto

Ylipelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ylipeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylipelto on noin sijalla 13 000.

Ylipelto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ylipelto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ylipelto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ylipelto

Ylipelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylipelto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ylipelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylipelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylipellontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ylipelto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлипельто ("Julipelto") tarkoittaa nimeä Ylipelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylipeldå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylipelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylipelto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ylipelto i Finland. Surname Ylipelto in Finland.

©Tuomas Salste