Ylisuvanto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylisuvanto

Ylisuvanto on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ylisuvantojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 97 max

v. 2014 105

v. 2015 112

v. 2016 112

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylisuvanto on noin sijalla 6 100.

Ylisuvanto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ylisuvanto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Yli-Suvanto. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1976–1993
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Ylisuvanto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ylisuvanto

Ylisuvanto (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylisuvanto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ylisuvanto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylisuvanto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylisuvannontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ylisuvanto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ylisuvannot ulkomailla

Ruotsissa Ylisuvanto oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлисуванто ("Julisuvanto") tarkoittaa nimeä Ylisuvanto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylisufwandå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylisuvanto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylisuvanto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ylisuvanto i Finland. Surname Ylisuvanto in Finland.

©Tuomas Salste