Ylivaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylivaara

Ylivaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ylivaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 56

v. 2016 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylivaara on noin sijalla 10 000.

Ylivaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ylivaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ylivaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ylivaara

Ylivaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylivaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ylivaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylivaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylivaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ylivaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юливаара ("Julivaara") tarkoittaa nimeä Ylivaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylifwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylivaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylivaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ylivaara i Finland. Surname Ylivaara in Finland.

©Tuomas Salste