Ylläsjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylläsjärvi

Ylläsjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ylläsjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 108

v. 2015 108

v. 2016 109

v. 2017 108

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylläsjärvi on noin sijalla 6 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ylläsjärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ylläsjärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ylläsjärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 42 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ylläsjärviä on 108.

Paikannimi Ylläsjärvi

Ylläsjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylläsjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ylläsjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylläsjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylläsjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ylläsjärvet ulkomailla

Ruotsissa Ylläsjärvi oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юллясъярви ("Julljasjarvi") tarkoittaa nimeä Ylläsjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylläsierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylläsjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yllasjarvi tai Yllaesjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ylläsjärvi, Finland.

©Tuomas Salste