Ylösmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylösmäki

Ylösmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ylösmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 94 max

v. 2014 136

v. 2015 134

v. 2016 135

v. 2017 134

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylösmäki on noin sijalla 5 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1914-1927

Ylösmäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Ylösmäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ylösmäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Ylösmäki

Ylösmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylösmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ylösmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylösmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylösmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлёсмяки ("Juljosmjaki") tarkoittaa nimeä Ylösmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ylosmaki tai Yloesmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylösmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ylösmäki, Finland.

©Tuomas Salste