Yppärilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yppärilä

Yppärilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Yppärilä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 2014 89

v. 2015 87

v. 2016 88

v. 2017 89

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yppärilä on noin sijalla 7 300.

Yppärilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Yppärilä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Yppärilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Yppärilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Yppärilä-nimisiä on 89.

Paikannimi Yppärilä

Yppärilä (paikannimi)

Yppärilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on rakennus.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yppärilä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юппяриля ("Juppjarilja") tarkoittaa nimeä Yppärilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ypparila tai Yppaerilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Yppärilä, Finland.

©Tuomas Salste