Yrjälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yrjälä

Yrjälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Yrjälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 110 max

v. 2014 93

v. 2015 89

v. 2016 88

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yrjälä on noin sijalla 7 400.

Yrjälä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yrjälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Yrjälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Yrjälä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Yrjälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1909
Lakanneet yritykset
perust. 1954

Sana Yrjälä tai Yrjälän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Yrjälä

Yrjälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Yrjälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Yrjälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Yrjälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yrjäläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Yrjälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юрьяля ("Jurjalja") tarkoittaa nimeä Yrjälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Yrjala tai Yrjaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Yrjänä Yrjälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Yrjälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: yrjala.com, yrjala.eu, yrjala.fi, yrjala.info, yrjala.name, yrjala.net, yrjala.org, yrjalat.com, yrjalat.eu, yrjalat.fi, yrjalat.info, yrjalat.name, yrjalat.net, yrjalat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Yrjälä i Finland. Surname Yrjälä in Finland.

©Tuomas Salste