Yrjänheikki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yrjänheikki

Yrjänheikki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Yrjänheikki-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 185 max

v. 2014 232

v. 2015 230

v. 2016 232

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yrjänheikki on noin sijalla 3 400.

Verrattuna muihin sukunimiin Yrjänheikki on melko pitkä nimi.

Yrjänheikki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Yrjänheikki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Yrjänheikki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Yrjänheikki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Yrjänheikki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Yrjänheikki-nimisiä on 232.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1976–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Yrjänheikki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Yrjänheikit ulkomailla

Ruotsissa Yrjänheikki oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юрьянхейкки ("Jurjanheikki") tarkoittaa nimeä Yrjänheikki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yriänheickj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Yrjänheikki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yrjanheikki tai Yrjaenheikki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Yrjänä Yrjänheikki.

Samankaltaisia nimiä kuin Yrjänheikki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Yrjänheikki i Finland. Surname Yrjänheikki in Finland.

©Tuomas Salste