Yrjänheikki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yrjänheikki

Yrjänheikki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Yrjänheikki-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 185 max

v. 2014 232

v. 2015 230

v. 2016 236

v. 2017 236

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yrjänheikki on noin sijalla 3 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Yrjänheikki on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Yrjänheikki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Yrjänheikki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Yrjänheikki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Yrjänheikki-nimisiä on 236.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Yrjänheikki-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Yrjänheikin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yrjänheikit ulkomailla

Ruotsissa Yrjänheikki oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юрьянхейкки ("Jurjanheikki") tarkoittaa nimeä Yrjänheikki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yriänheickj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Yrjänheikki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yrjanheikki tai Yrjaenheikki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Yrjö Yrjänheikki.

Samankaltaisia nimiä kuin Yrjänheikki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Yrjänheikki, Finland.

©Tuomas Salste