Yrjö-Koskinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yrjö-Koskinen

Yrjö-Koskinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Yrjö-Koskisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yrjö-Koskinen on noin sijalla 12 000.

Yrjö-Koskinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimellä on historiaa, sillä Yrjö-Koskinen on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Verrattuna muihin sukunimiin Yrjö-Koskinen on melko pitkä nimi.

Yrjö-Koskinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Yrjö-Koskinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yrjö-Koskinen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Yrjö-Koskinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yrjö-Koskinens gata, Yrjö-Koskisen katu, Yrjö-Koskisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юрьё-Коскинен ("Jurjo-Koskinen") tarkoittaa nimeä Yrjö-Koskinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yriö=Coskin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Yrjö-Koskinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yrjo-Koskinen tai Yrjoe-Koskinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Yrjö Yrjö-Koskinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Yrjö-Koskinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Yrjö-Koskinen i Finland. Surname Yrjö-Koskinen in Finland.

©Tuomas Salste