Yrjö-Koskinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yrjö-Koskinen

Yrjö-Koskinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Yrjö-Koskisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 47

v. 2017 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yrjö-Koskinen on noin sijalla 12 000.

Yrjö-Koskinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimellä on historiaa, sillä Yrjö-Koskinen on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Verrattuna muihin sukunimiin Yrjö-Koskinen on melko pitkä nimi.

Yrjö-Koskinen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Yrjö-Koskinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yrjö-Koskinens gata, Yrjö-Koskisen katu, Yrjö-Koskisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юрьё-Коскинен ("Jurjo-Koskinen") tarkoittaa nimeä Yrjö-Koskinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yriö=Coskin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Yrjö-Koskinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yrjo-Koskinen tai Yrjoe-Koskinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Yrjö Yrjö-Koskinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Yrjö-Koskinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Yrjö-Koskinen, Finland.

©Tuomas Salste