Yrjölä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yrjölä

Yrjölä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 5 000:s suomalainen on Yrjölä.

Yrjölöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1203 max

v. 2014 1032

v. 2015 1038

v. 2016 1035

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yrjölä on noin sijalla 900.

Yrjölä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Yrjölä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Yrjölä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Yrjölä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Yrjölä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 77 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Yrjölöitä on 1 035.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Yrjölöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 98 Yrjölän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Yrjölöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pyhtää (9 vainajaa), Helsinki (9), Kymi (7) sekä Iitti (7). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Yrjölä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 63.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2002

Sana Yrjölä, Yrjölän tai Yrjölät esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Yrjölä

Yrjölä (paikannimi)Katuosoitteissa

Yrjölä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 234 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Yrjölä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Yrjölä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yrjölä, Yrjölänkatu, Yrjölänkuja, Yrjöläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Yrjölä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Yrjölät ulkomailla

Ruotsissa Yrjölä oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юрьёля ("Jurjolja") tarkoittaa nimeä Yrjölä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Yrjola tai Yrjoelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Yrjö Yrjölä.

Samankaltaisia nimiä kuin Yrjölä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Yrjölä i Finland. Surname Yrjölä in Finland.

©Tuomas Salste