Yrjönheikki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yrjönheikki

Yrjönheikki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Yrjönheikki-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 43 max

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yrjönheikki on noin sijalla 17 000.

Yrjönheikki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Yrjönheikki on melko pitkä nimi.

Yrjönheikit ulkomailla

Ruotsissa Yrjönheikki oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юрьёнхейкки ("Jurjonheikki") tarkoittaa nimeä Yrjönheikki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yriönheickj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Yrjönheikki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yrjonheikki tai Yrjoenheikki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Yrjö Yrjönheikki.

Samankaltaisia nimiä kuin Yrjönheikki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Yrjönheikki, Finland.

©Tuomas Salste