Yrjövuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yrjövuori

Yrjövuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Yrjövuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yrjövuori on noin sijalla 16 000.

Yrjövuori-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yrjövuori on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Yrjövuori ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юрьёвуори ("Jurjovuori") tarkoittaa nimeä Yrjövuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yriöfwoorj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Yrjövuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yrjovuori tai Yrjoevuori, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Yrjö Yrjövuori.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Yrjövuori i Finland. Surname Yrjövuori in Finland.

©Tuomas Salste